15 Mart 2013 Cuma

İşte Galaxy S4

Samsung’un merakla beklenen 2013 model gözde Android telefonu Samsung Galaxy S4 New York’ta düzenlenen Unpacked etkinliğiyle birlikte resmiyet kazandı. Karşımıza çıkan cihaz görünüş açısından Galaxy S3′ü fazlasıyla andırıyor. Bununla birlikte bu hafta içinde Çin’den gelen sızıntıların da boş olmadığını görmüş oluyoruz. Galaxy S4 Nisan ayı sonunda 155 ülkede 327 mobil operatör tarafından satışa sunulacak.



Samsung Galaxy S4′te 4.99 inç Full HD Super AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekran 441 ppi’lik piksel yoğunluğuyla keskin bir görüntü kalitesi sunuyor. Telefonu herkesten önce deneme şansı bulan The Verge tayfası ekranın görüntü kalitesinin mükemmel olduğunu söylüyor. Her ne kadar Pentile teknolojisi kullanılıyor olsa da, çözünürlük çok yüksek olduğu için mavi-yeşilimsi renk etkisi çok da fazla hissedilmiyormuş.

130 gr. ağırlığındaki kasa polikarbondan yapılmış, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Telefon kablosuz bağlantı destekleri açısından bir hayli zengin: 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, IR LED port, MHL 2.0, 4G LTE Samsung Galaxy S4′te mevcut. 4G LTE’nin olduğu yerde HSPA+’ın da olduğunu tahmin ediyoruz.

Samsung Galaxy S4′ün içinde piyasaya çıktığı bölgelere göre değişecek şekilde Exynos 5 veya Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci yer alacak. Türkiye’de piyasaya çıkacak olan modelde yüzde 99.9 Exynos 5′in bulunmasını bekleyebiliriz. Ayrıca Samsung Galaxy S4′te 2 GB RAM, 16/32/64 GB dahili bellek seçenekleri yer alıyor. 2600 mAh kapasiteli bataryanın bu telefon için oldukça memnun edici olduğunu söylememiz gerek. Öte yandan telefonda aralarında kızılötesi hareket, sıcaklık ve nemin de bulunduğu sekiz farklı sensör yer alıyor.

Samsung Galaxy S4′ün arkasında 13 megapiksel kamera yer alıyor. Bu kamera geçen yılın modeline göre gelişmiş özelliklerle geliyor. Öncelikle Samsung, Galaxy Camera’dan bazı menüleri ve seçenekleri ödünç almış; ekran üzerinde görüntülenen mod kadranı ve birkaç sahne modu bunlar arasında yer alıyor. Eraser olarak adlandırılan özel bir mod birkaç tane kareyi art arda yakalıyor ve daha sonra arka planda hareketi otomatik olarak farkedip bunu hemen siliyor. Böylelikle elinizde arkadan kimsenin geçmediği, tertemiz kareler kalıyor. Bunun dışında Samsung DualShot adı verilen yepyeni bir özelliği de kamerayla birlikte sunuyor. Bu özellik sayesinde hem ön hem de arka kameralarla aynı anda fotoğraf çekiliyor; önceden yüklenmiş çeşitli şablonlar yardımıyla birini diğerinin içine iliştirmek mümkün oluyor. DramaShot özelliğiyse art arda çekim yapmanızı ve bunları birleştirmenizi sağlıyor. Cinema Photo ise art arda çekilen bir dizi karenin yardımıyla, fotoğrafın sadece belirli bir bölümünün hareketli şekilde çıkmasını mümkün kılıyor, yani elinize GIF benzeri bir resim geçiyor.
Detaylar geliyor…

http://www.teknoblog.com



7 yorum:

Adsız dedi ki...

Telefon değil sanki ortaya karişik bir ürün ayrica 2 gb rami olmasi benim bilgisayari çok ezik hissettirdi eminim ama güzel bi telefon sence tahminen ne kadar olur bunun fiyati ?

Ömer Yasin Günaydın dedi ki...

Galaxy S4, S3'e göre epey gelişmiş bir cihaz. Fiyatı da bence 2000 TL'nin üstünde olmaz.
İki cihaz arasındaki farkları yazının sonuna ekliyorum.

S4 alınmayacak bir telefon değil. Android cihazlar arasındaki en iyi telefon. Ama yine de iPhone'a rakip olabilecek bir cihaz olamayacak gibi hissediyorum..

Adsız dedi ki...

evet 2000 tlnin üzerinde olamaz iphone alamayan gençlerimiz bu telefondan alır hemen ama gerçekten güzel telefonmuş :)

Ömer Yasin Günaydın dedi ki...

Android telefonlar üreten markalar daha çok telefonun içindeki parçaları geliştirmekteler. Samsung da onlardan biri. Her yeni telefonunda ekran boyutu ,işlemcisi ,kamerası gelişmiş oluyor. iPhone'da ise teknik bakımdan daha geride geliyormuş gibi görünse de işletim sistemi ve parça kalitesi daha iyi olduğu için Samsung'a büyük rakip olabiliyor. Samsung ise iç parçaları geliştirerek iPhone'u yakalamaya çalışıyor. Ama bu demek olmuyor ki Samsung kötü. Hele de S4 için bunu söyleyemeyiz. S4 kesinlikle tercih edilebilecek bir telefon.

Adsız dedi ki...

Başka bir telefon önerebilir misin iyilerinden ?

Ömer Yasin Günaydın dedi ki...

Samsung Galaxy S3 te iyidir.Ayrıca Nexus 4,HTC One XL, Xperia Z güzel telefonlar.

Adsız dedi ki...

Telefonların hepsi çok güzelde xperia z yi nedense beğenemedim ben hoşuma gitmedi ama diğer söylediklerinizin hepsi alınabilcek telefonlar hepsi güzel :)

Yorum Gönder

 
;